Droomwensen

Maak je wensdroom echt! (groep 3 t/m 8)

Dit is je kans! Stap in een schilderij en ga je eigen droom achterna.

Waar droom je van? Droom je iets voor jezelf, voor een ander of voor de wereld?
Het hoeft niet echt te kunnen, maar wat zou je willen zijn als alles kan wensen!
Wat is jouw grootste wens? Wij gaan met de leerlingen brainstormen over wat zij zouden willen zijn over 10 jaar of wat zij zouden willen als zij het voor het zeggen hebben.

Omdat dit avontuur of deze droom in je hoofd afspeelt laten we de kinderen in de vorm van een droomwolk schilderen met onderaan de achterkant van zichzelf. Ieder kind gaat aan de slag met tekenen en verf om zijn eigen wensdroom te verwezenlijken.

Wij hebben dit thema o.a. gebruikt voor de kinderboekenweek 2016 ” oma’s en opa’s “.

Heb je altijd al samen met je oma op een skateboard die looping willen maken? Of samen met je opa tussen de haaien willen zwemmen? Dan kan je nu jouw droom of avontuur verwezenlijken in een schilderij. Waar speelden jou oma en opa mee toen zij jong waren? Bokkiespringen, knikkeren, landje pik of speelde jouw oma ook met barbiepoppen? Door middel van beeldmateriaal van bekende schilders laten we zien hoe de kinderen vroeger hun vrije tijd doorbrachten. Was dat saai of toch wel leuk en avontuurlijk?
Inhoud van de les: geschiedenis, verf-, kleur- en kwastgebruik, tekenen en schilderen, maar ook om de essentie van jouw droom in je kunstwerk te realiseren.