Referenties

Referenties en voorbeelden

Verschillende organisaties zijn u reeds voorgegaan in het volgen van een workshop en het maken van een totaalkunstwerk. U vindt hier een overzicht van de totaalkunstwerken van een aantal organisaties.

Organisatie: Bibliotheek
Kunstwerk: Boeken op doeken

Voor een bibliotheek in Flevoland heeft Art Class tijdens een bedrijfsfeest een workshop verzorgd.bibliotheek (1)
De bibliotheek bestaat uit negen afdelingen zoals een jeugd/fictie of educatief afdeling. Van elke afdeling waren er minstens twee afgevaardigen.
Men had ± 2 uur schildertijd dus er moest hard maar vooral leuk gewerkt worden. Elke afdeling moest een vakje in de boekenkast opvullen. Orde en netheid in de bibliotheekkast was onbelangrijk en het mocht een lekkere chaos worden. Aan het einde van de feestavond werden de schildersdoeken willekeurig neergelegd. Het resultaat is fantastisch.
Het schildersdoek hangt op een mooie plek in de bibliotheek waar zowel personeel als klanten zeer positief op reageren.

Organisatie: Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam
F.I.P. (flexibel inzetbaar personeel)
Doel: Elkaar beter leren kennen /teambuildingvangogh

Omdat er ook nog gewerkt moest worden werden 36 medewerkers van het FIP bureau verdeeld over twee thema dagen in groepen van zes personen.
Als thema is de slaapkamer en de stoel van Vincent van Gogh gekozen, waarbij elke groep andere kleuropdrachten kregen. Ook moest in elk kunstwerk minstens drie ziekenhuis attributen verwerkt worden.
Zo zijn er in twee thema dagen zes totaalkunstwerken geschilderd van 1,00m x 1,50m . De resultaten zijn allen overweldigend en hangen te pronken in het ziekenhuis.

Meer foto’s hierover kunt u zien bij “Totaalkunst“.

Organisatie: OLVG ziekenhuis Amsterdamolvg
Kunstwerk: Microkosmos

Medewerkers van het ziekenhuis schilderden dit werk tijdens een teambuilding dag. Zij schilderden op hun huisstijlkleur blauw, verschillende fantasie maken met het werken in een ziekenhuis. Er moest nauw samengewerkt worden om de organismen van het ene in het andere doek te laten verlopen.

Organisatie: Lomans groep Almere
Kunstwerk: Eenheid in verscheidenheid.lomans

De medewerkers van dit installatiebedrijf maakten dit werk in hun logokleuren op een lila achtergrond. Het hangt in de hal van hun moderne gebouw op een paarse achtergrond.
Het rode buizenstelsel staat voor de rode draad, die alle schilderdoeken met elkaar verbindt (eenheid). Ieder schilderde afzonderlijk de elementen die met zijn of haar werk te maken hebben (verscheidenheid).
Eenheid in verscheidenheid is tevens hun slogan.

Organisatie: Optimus projectbureau Almereoptimus
Kunstwerk: The sky is the limit

De medewerkers maakten dit werk in de kleuren rood, zwart en wit van hun eigen logo. Omdat hun werk alles te maken heeft met het inrichten en het benutten van ruimte, maakten zij een fantasie ruimte waarin hemellichamen, sterren en nevels beschilderd werden.
Het eigen logo, een spiraalvormige “O” werd vertaald in een melkwegstelsel.

Organisatie: Buurtbemiddeling Almere
Kunstwerk: Scherven/Lijmen/Maatwerk/Kadootjebuurt

Vrijwilligers van buurtbemiddeling Almere schilderden tijdens een teambuildingsdag.
In groepen van vier vrijwilligers kreeg elke groep een opdracht wat met buurtbemiddeling te maken heeft.
Elke buurtbemiddelaar schilderde op eigen doek. (0,50m x 0,50m). Door teambuilding creëerden men 4 totaal kunstwerken van 1,00m. x 1,00m.

Organisatie: Leasing Exchange Almere
Kunstwerk: Logo`sleasing

Medewerkers van dit bedrijf schilderden tijdens een bedrijfsfeest vijf kunstwerken maat 1,00m x 1,00m. Het logo moest op verschillende manieren uitgebeeld worden.
Het teken waar het logo o.a. uit bestaat is tegelijk een zwaluw en dat is in twee kunstwerken uitgebeeld.